KOSÁR TARTALMA
Összesen: 0 Ft
Kosár FIZETÉS
HU  |  EN
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT hétfőtől péntekig 8-15 óra között: +36 20 210-9408   E-mail: info@quattrohunting.hu
A konferencia különböző szakterületek képviselőinek összehívásával lehetőséget teremtett a vadászati jogalkotás és jogalkalmazás témakörében az ismeretek átadására és a tapasztalatcserére.

A vadászattal, a vadgazdálkodással, a vadon élő állatfajokkal közvetve vagy közvetlenül a társadalom szélesebb rétegei is találkoznak. A vadászati törvény és a kapcsolódó végrehajtási rendeletek a közelmúltban több lényeges ponton változtak, új alapokra helyezve a hazai vadgazdálkodást.

A közelmúltban többek között létrejött a tájegységi fővadász hálózat, megtörtént a vadászterületek határainak rendezése, elkészültek a 20 évre szóló vadgazdálkodási üzemtervek. Mindezek az intézkedések a következő évtizedekre biztos szakmai alapot adnak a magyar vadállománnyal, mint nemzeti kincsünkkel való hosszútávú, fenntartható gazdálkodáshoz.

Egyik sarkalatos kérdés a vad jelenlétével kapcsolatos hatások pontos felmérése, a vad által okozott károk kezelése egy olyan protokoll szerint, ami minden érintett fél által elfogadható. A másik fontos kérdés, hogy kezelni kell a vad belterületi megtelepedésének problémakörét, ami az elmúlt évtizedben vált főváros környéki kuriózumból egységes megoldásra váró országos méretű feladattá. Ezen a területen is megindultak az első egyeztetések, ahol a legelső teendő a problémamegoldás szükségességének fel- és elismertetése az érintett szereplőkkel, emelte ki az államtitkár.

Forrás:AM Sajtóiroda

Scroll To TopScroll To Top
close